~ mErekA yanG spOrting ~

Tuesday, February 22, 2011

~ UNDI !!! UNDI !!! UNDI !!! ~


entry kali ni ruiska nAk ckAp sal undi mengundi lAk ...

skAng neyh musim PILIHANRAYA bAgi ipt kt malaysia nEyh asenyer ... 
kt UniMAP neyh pOn ngah sebuk wat pilihanraya ...
actually ... this is da 1st time pilihanraya tOk pilih MPP dijalankan kt UniMAP neyh ...
befOre diz pihak u yg aturkan ....

calOn2 agak bOley tAhan ...
depa duk berkempen sane sini ... kOlej kEdiaman penuh jEr ngan pOster2 mike sume neyh ...
seb bek kelAs ruiska ade gak wakil ...
chiayOuk untOk mereka2 sume ....

mAlam ni ade mAnifEstO ...
tepat jAM 8.30 mlm di dewan KKI ...
mesti besh ... haaa ... kempen3 !!!
bAnyAK lA kOt yg akAn tAbur jAnji lAm mAnifestO dOrg ni nanti ...
hehe ~ kite tengOk la t ek cne ...

ruiskA???
napE x mAsOk pilihAnraya neyh ???
saje je sbenArnye bg peluang kt org lEn ...
lau ruiska yg jadi calOn .. msti menang tnpa bertanding nye lah ...
hehehe ~ (ngan muke bangga )

ni la keadaannye kt Kolej kediaman unimAp simpang 4 ...

sekitar jalan ke bLok C,D & E
umi ...
nak men gelongsor pOn da susah ... haisyyy !!!
abaikan pengganngu2 disekitar ...
cian kAt pOndOk nEyh ... x memasal kene ikat2 ngan tali .... huhu ...
umi ngan shila enterframe ...
lagi depa enterframe ... haisyyhh !!
fokus utama ... poster ...
calon2 ky info board ... huhu ...
umi enterframe ... semangat terlebeyh ~ haha ~ ;p
calon utama ~ undi3 !!!!!

p/s ::: lAm ni bAnyAk pic umi cOz die suke enterframe .... hehe ~ ;p


Sunday, February 20, 2011

~ 10 PETANDA DIA JODOH KITA ~


salam sumer ....
ni 1 ag nOtEs yg i jUmpE kt FB ... i nAk shAre gAk kt sini ...
xkesAh la kOrang da pEnAh bAce ke x ... 
i nAk wat summary jEr ~ huhu ~

okeh ... skAng ni kAn majOriti teens kt dunia ni da de cOuple mAsing2 ...

x kEsah la cinta mOnyEt ke .. cinta chimpAnzi ke .. or cinta oRang utAn skalipOn ...
yang penting hubungAn kAsih sAyang antara bOy & girl ... 

dalam mAser bEchEntA ni ... sumEnyEr indAh kAn ... 
lau gAdOh pOn slAlunyEr gAdOh2 mAnje je kAn ??? nOrmal la 2 ... 
lidah lagikAn tergigit ... ni kAn pulak orang ... 
lAgikAn terterajang ye dak ? 


thOse guys oR girls lAu nAk tAu adekah si dia 2 btOl2 jOdOh kOrang ,,, 
jOm kitA tgOk kAt sini ... 


<--- 10 PETANDA SI DIA JODOH KITA --->

1.Bersahaja ~ si dia ni x pura2 or blAkOn dpn kitA ... juz be her/himself ... xde la nAk tunjuk dia ni bek je mAnjang dpn kita ... x hipOkrit ...

2.Senang bersama ~ timE kitE duk ngAn si dia ni ... kite ase sElesa ... n lAu berjAuhan kita kAn ase cAm kehilangAn ... nk jumpe, tgOk muke dia gak ...

3.Terima kita seadanya ~ si die ni x kesah la kita ni buruk cne skalipOn ... muke cAm lOngkAng pOn dia sAyAng ... mlAs nk mndi pOn xpe ... die ckAp 2 natural perfume ... xpe ... ;p

4.Sentiasa jujur ~ si die x selindung or sOrOk pape ... sume rahsia kecik besau die gtau kt kite ... even secret yg boley buat die mAlu lau org tau pOn die gtAu kita ... 

5.Percaya Mempercayai ~ saling pecAyer ... dia pEcayer yang kita bOley simpAn big secret die n die pcAyEr yg kite xkn tipu die ... 

6.Senang Bekerjasama ~ saling menOlong lam wat keje even yg remeh temeh maupOn yg besAu2 ... xmembebankan pasangAn ...

7.Memahami diri kita ~ da masak ngAn perAngAi kite ... lAu dA wat muke ke, diam ke, da stArt cAkAp bAhAse antara benua semua 2 ... ha ... ade la yg x kene 2 ... dia pAham da ...

8.Tampilkan kelemahan ~ x mAlu or segAn nAk tunjuk kelemAhan diri dpAn org yg die sAyAng ... die redhA jer kite tgOk muke bgOn tdo die yg serAbAi, ngAn air liur xpired mElekAt kt pipi 2 ...

9.Kata hati ~ dengAr kAtA hati kite ... lAu hAti kitA cAkAp die la jOdOh kite ... mAybe betOl ... so ... pAndai2 la ...

10.Solat Istikharah dan Tawakkal ~ kite sbgAi umAt islAm ... lAu da xde care lAin ... wat lA sOlat istikhArah, mintak petunjuk dari ALLAH ... jOdoh pertemuan di tangAn-NYA ... 





haaa.... adekah si die anda ade ciri2 berikut ??? tepuk dada tanya hati .... tepuk si die tanya la sakit x ??? hehe ~ semOge anda dapAt jOdOh yAng terbAek ~ samE gOes 2 me ... mOge saye  dan si die adalah jOdOh terbAek buat kAmi ... amiiiinnnn ... hehe ~ ;p

nak bAce mOre bOut this article ??? feel free 2 click HERE ....
     

~oghE klAtE !!! jOm kAwEn !!! ~


huhu ~ nila masalah ruiska lau da de idea nk mencOret carut lam belOg neyh....
lagi cerita yg ruiska dpat dari FB ... berita dari Bernama ....
khas untuk muda mudi KELANTAN yer ... jOm kite tEngOk neyh ...


Kelantan Sedia RM1.5 Juta Galak Pasangan Muda Kahwin


Kerajaan PAS Kelantan melancarkan "Gerbang Az-Ziwaaj" dengan peruntukan RM1.5 juta tahun ini bertujuan menggalakkan 1,500 pasangan muda kurang berkemampuan untuk berkahwin.
Semasa melancarkannya, Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (gambar), berkata program bertemakan "Anda Bijak Kerana Berkahwin" itu bertujuan mengelakkan golongan muda dari terjebak dalam perzinaan dan menghalang kejadian buang anak luar nikah.

Melalui program itu, setiap pasangan diberi RM1,000 dalam bentuk cek dan peserta boleh mendapatkan borang permohonan di pejabat kadi, pejabat Anggota Dewan Undangan Negeri, kaunter khidmat pelanggan Setiausaha Kerajaan Negeri atau muat turun borang dari laman facebook "Gerbang Az-Ziwaaj" (Gerbang Perkahwinan)

- Kota Bharu, 16 Februari 2011


huhu ... sOnOk x oghE klAte ??? nAk kAwen pOn kerajaan PAS bagi peruntukan ... mekashEh  yer ... ni yang ruiska ase gatai nAk kawEn awai nEyh ... hehehe ~


tahun nI umUr ruiska nk mAsuk 12 tahun ... agak2 lepas dak lau ruiska nAk kawen ??? ekeke ~ 

~ tahukah kamu .... ??? ~


1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya
yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu
menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu
ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan
mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan
menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan
selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu
mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan
belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon

untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan

mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan
memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan
terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu
ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa
memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’

16] Orang yang mencintai kamu
bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering
melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang
merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn
sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.

20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka
nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari

kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak

pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu,
tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

--->> hargailah mereka yang menghargai & menyayangi kamu ... jangan buat mereka kecewa ...

  p/s  ::: ni ruiska cOpy dari FB ~ huhu ~ ;) thanx tO fauzie ishak for da nOte ...

~ S E N Y U M ~ ---> MALIQUE n NAJWA


Senyum.... senyum ....senyum....
Senyum.... senyum....

Verse


Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus


Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama

Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama

Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini

Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse

Ulang Chorus


Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan

Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan

Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi

Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini

Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

P/S::: amat tertarik ngan lAgu ini ... liriknya amat indah ~ jOm nyanyi sama2 ~ 

~ R A H S I A & S E C R E T ~


hulloooooo.....

td ruiska baru jer tgOk 1 application kt FB neyh ...

rahsia bulan kelahiran dari DR FADILAH KAMSAH ....

ianya menarik perhatian saye ....

so ... inilah hasilnyer ~ ;D

hurm .....

based on da result neyh ...

banyak gak kebenarannya yg berkaitan ngan diri saya ...

ini hanya kajian .... huhu ...

tapi infonya boleh diterima .....

hurm ... lau anda lahir pada bulan 5 jugak ... ini la RAHSIA anda yg kadang2 kita x sedar ...

huhu... kena la explOre diri sendiri & fahami diri kita ....

fOr thOse yAng x lAhir pada bUlan 5 or MAY ni ...

jOm tengOk RAHSIA anda kat sini ... jUz klik word "RAHSIA" 2 ...

slAmat mEcOba ~ ;)

Friday, February 18, 2011

~ burn our FAT ~


Assalamualaikum sumer .....

haaa ... kali ni ruiska nak berstOry sal cmne nAk bakar lemak ...
actually .... ni bUkan fActs dAri ruiska sendirik ...
ruiska suke bace nOtes2 yg org pOst & share dekat fesbuk ...

ngAh explore nOtes2 td ... ruiska tertarik ngAn 1 artikel neyh ...
tajuk die ..... 


sOunds interesting rite ?

skang kAn ramai orAng jOging cOz nAk kuruskn bAdan ....

ada gak yg nk kuatkan stamina....
tApi kadang2 cArA yg dibuAt 2 x brApe nAk kEna ....
sebab 2 la x kurus2...
huhu ~
ase cAm ckAp kt diri sendiri lak....
hehhee ~ xpe ... shAring is cAring .... huhu ~
*
*
*
*
*

nAk tAu lbEyh lanjut sAl ni ...
jOm kitEr tgOk SINI ....
kAt sini u Ol lEy tAu mcm2 tentang kesihatan & exercise ...

da tEngOk ?? da pAhAm kOnsep ...
jOm aplikAsikAn ...
yeaahhhh !!! ;)

~ sAye sUke diE ---> si tOmEy ~


tOmey3 ~
mAtEnyEr mUlAt2 ~
sangAt la sayEr suker ~
huhu ~


ni la orangnyEr yg sAyEr suke ...
HELIZA HELMI 
tp sAyEr BUKAN LEsbo tau ...
sAyEr sukE tEngOk diE pyEr style n gAyE diE ....
sAngAt2 cOmel ... bAgi sAyEr la...
anda sAyEr x tAu ...

pAling sAyEr suke MATA hEliza nEyh ....
sAngAt bUlAt ... huhu ~
jelez2 ....
cOmey sgAt2 ....

nAtural beauty ... heliza x pkAi mekap lagi tOmey .... huhu ~ 


tapi ... nAk dijAdikan citEr la kan...
lAm sAyEr duk jElez ngAn kecOmelAn & kEbulAtan mAte hEliza nEyh ....
rAmai gAk yg cAkAp mAte sAyEr sAmA mULAt ngAn mAtA hEliza ~
hurm ... ade rAsEr keserOnOkan di sini ...
jOm kiTe cOmpAre mAte sAyEr ngAn mAte hEliza ....
sAmA bulAt ke x ...

*
*
*
*
*

cube tEkA mane 1 mate heliza & mAne 1 mAtE sAyEr ~ hehe ~ ;p
 *
*
*

heliza vs ruiska

 ruiskA vs HELIZA


ni HELIZA HELMI yang tOmey ~

thIs iS mE ~ hehe ~ ;p



*
*
*
*
*
tApi yg sAyE tau , sAyE tEmOk ... hEliza kurus .... hukhuk ... jelez3 !!! 
tApi sAyEr bersyukur dgAn kUrniAan ALLAH ... terime seadanya ... huhu ~

p/s ::: credit to HELIZA HELMI ... pic ni i amek dr fesbuk beliau .... 

Monday, February 14, 2011

~Cantiknya Lelaki dan Gagahnya Wanita~


sedAng melihAt2 "mukabuku" ... tiba2 terpandang 1 nOtes yg menarik minat ruiska untuk 
membacenyer ....

artikel or nOtes ni di tag n share oleh several kwn ruiska kt fb ... cAm menarik ... 
ruiska terlintas nk kOngsi ngAn korang kt cni ....

       credit tO   syahirul.com  for da nOtes ~
 
jOm kite tgOk... lau yg da terbace tu wat2 j la x bAcer ag ek ~ huhu ~ ;p 

ekceli lelaki jugA cantik & wanita itu jugA gagah walaupon wanita slAlu dikatakan kaum yg lemah ~ 


Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.
 
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.

3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.

5) Lelaki yang sentiasa berbaik sangka.

6) Lelaki yang tak pernah putus asa.

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki…

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-
 
1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW:
 “Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat ”
 Surah Al-Ahzab : Ayat 71

Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.”

renung2kan ~ adakah anda seorang wanita yg gagah @ lelaki yg cantik ???

Sunday, February 13, 2011

~ cYcLe cycLE (^_^) ~

13022011
jAm 1615

bersama sama  umi, nurul & ziela ...

kami ke koperasi simpAng 4 untuk menyewa basikal ....

sudah dpAt 'kenderaan' yg diinginkan ....
kami memulakan Operasi kami ...
mengAyuh basikal ke pAntai ....
di hari yg agak panas terik ....
dek kerana kebosanan terlampau n keinginan berbasikal yang amat melampau ...
kami teruskan juga ....
aim utama ....
nak jalan2 ....
sub aim ... 
nak mkan jAgung bakar & lok chen kt tepi pAntai ....
wah ~ celOnOt yg Amat ....


setelah setengah jAm bercycling ....
kami tiba di destinasi yg dituju ....
masing2 turun basikal da macam angkasawan turun dari kapal ...
huyung hayang je jalan ... kaki lenguh pya pasal ....
hahaha ~ pedulik hapa ...
trus ke gerai berdekatan beli air ... haus doe ... huhu ...
agenda seterusnya ....

beli lok chen n jagung bakar...
makan atas batu tepi pantai ....
dek krana hari panas ... lam jam 1700 gitu ...
kami duduk atas batu membelakangi pantai ...
ntah pape ntah ...
hehe ~


lpAs men air kejap, kami pOn siap2 nAk blik sebelum hri gelAp ...
huhu ~ tepat jAm 1800 kami bertOlak bAlik ...
lagi setengah jam kayuh basikal ... kaki da start lembik da... saboo je la....
muka masing2 da merah ... tp i lain ... muka da itam legam cam arang ....
hukhuk ~ 
sampai koperasi , anto basikal, bayor 2 hengget 2 jam ... ok la ...
auntie kt kOOp tu pOn terkejut tgOk muke i ....
hehehe ~ 
sunburn auntie ... 
rilek jer ... (lam hati ... malu siOt ... huhu )

walaupOn kulit terbAkor ... gian nk pegi ag .... besh ~ huhu ~
berbasikal dapat bakar kalori gak ~

 motif ::: i nAk kurus ~ hehehe ~ ;p

Thursday, February 10, 2011

~ sExy & cOnfidEnt ~

da lAme x mengupdate blog ...
thanx 2 fAzlEn cOz bli magazine FEMALE edisi Feb 2011 ...
ngah tgOk2 infO2 lAm mEgazine neyh ,,, tertArik kat 1 artikel ni ...

tajuk besar dia ...
" The New SEXY " 
wOww !!!

i tak tertArik sgt ngAn tAjuk besar dia tuh ... i lebih tertarik kt sub dia yg kecik kt bAwah artikel tuh ...

5 rules tO bEing a cOnfident bOmbshell ~

it's really nice i thInk ...
somehow artikEl ni adalah kesinAmbungAn ngAn tajuk besAr tu ... huhu ...
i sukE  cOz boleh jd pAnduan untuk i & mAybe untUk u all jugAk ...
these 5 rules can show our sExiness tOgether with our confident ...

let's check it out what are the 5 rules sAid : ~
:
 CHANGE YOUR MINDSET                                                                                    
( sexiness comes from within ;look deep,  find your confidenceand let the sexiness  flow from you )
    BELIEVE U ARE UNIQUE                                                                             
    (yOu are your brand. you are 1 in a million. you are definitely worth loving.say it .repeat it .believe it .)

      LOVE WHAT YOU SEE IN THE MIRROR                          
      (stop obsessing with your flaws . we are humans. ) 
        DRESS THE PART                                                                                                 
                    (wear the clothes that make you feel sexy & feel good )
          CAPITALIZE ON YOUR ASSETS                                                                          
          (nice eyes ? apply mascara . well endowed? a little cleavage won't kill. don't be afraid to stand out )
             me in da mirrOr ~ luv it ~ hehehe ~ ;p
          haaa ... amacam ? ekceli ... nAk jd sexy ~ nk jadi menArik ... kitA kenA faham betOl2 ape definisi sExy 2 .... x semestinya pakai pakaian yg menjOjOlkan mAta baru dikAtakan sexy ....
          ape yAng pEnting , try jAdi diri kitA sendiri ... jAngan jAdi klOn orAng lAin untuk nAmpak gojEs ~ be yOurself ... shOw ur true identity ~

           p/s ::: amAt lOve this entry ~ frOm misz nurul ... jOm tgOk HERE ~